Передплата 2024 «Добра кухня»

Нарешті будують дорогу на Голосківський цвинтар

До грудня наступного року туди планують пустити електробус.

Досі люди ходили на цвинтар пішки — півтора кілометри від кінцевої зупинки 46-ї маршрутки. У дощову погоду — по калабанях. Така собі львівська Голгофа… Йдеться про сумнозвісну дорогу на Голосківське кладовище. Реальний альтернативний шлях — лише машиною через Брюховичі. Є ще рейсова маршрутка, що вирушає від вулиці Під дубом і довозить до кладовища, але вона ходить раз на годину і завжди переповнена.

Урешті-решт Львівська міська рада «роздуплилася»: до грудня 2020 року обіцяє завершити масштабний проект нової дороги на Голосківське кладовище — з боку вулиці Миколайчука (від лікарні швидкої допомоги). І хоча львівські дотепники жартують, мовляв, «тепер шлях від лікарні на цвинтар стане коротшим», нова дорога стане неабияким полегшенням для мешканців, яким треба відвідати могили рідних.

Будівельні роботи почалися наприкінці липня. Нещодавно на будову приїжджав міський голова Львова Андрій Садовий і провів там робочу нараду. Мер зауважив, його не задовольняють темпи робіт, і порадив взяти на субпідряд ще одну фірму. Цього року на ремонт вул. Миколайчука (від вул. Пилипа Орлика до в'їзду на Голосківський цвинтар) передбачено 10 млн. грн. З цієї суми 7 млн. грн підуть з бюджету розвитку міста і 3 млн. грн — з коштів Громадського бюджету (ремонт вул. Миколайчука є одним з великих проектів-переможців Громадського бюджету). Зроблять реконструкцію усіх інженерних мереж, облаштують нове дорожнє покриття (до кладовища має ходити електробус).

Загальна кошторисна вартість об’єкта — 93 млн 240 тис. грн., в тому числі будівельних робіт — 75 млн 738 тис. грн. Довжина проектованої ділянки — 1674,1 метра. Роботи виконує підрядна організація — ПрАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління № 1». Технічний нагляд — ЛКП «Львівавтодор».

Схожі новини