Передплата 2024 «Добра кухня»

Холодна вода подорожчала на 11% - через “золоту” електрику

Зі старим тарифом “Львівводоканал” мав щомісяця 15 мільйонів гривень збитків.

У Львові вкотре збільшився тариф на холодне водопостачання та водовідведення — на 11%. Відтепер за кубічний метр холодної води треба викласти з сімейного бюджету 16 гривень 4 копійки (раніше було 14,60 грн.). Востаннє ціни на воду для львів’ян коригували в березні цього року.

Як пояснив «ВЗ» в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець, головна причина подорожчання — подорожчання електрику (ця складова у тарифі на воду становить 60%. — Авт.) та необхідність підвищити зарплати. «У старому тарифі на воду НКРЄ заклала зарплату для працівників «Львівводоканалу» на рівні сім тисяч гривень, — каже чиновник. — Звичайно, за такі символічні гроші не можна втримати працівників, тож із міської скарбниці було дофінансування, аби платити людям трохи більше.

Працівники водопостачального підприємства заробляли плюс-мінус 10 тисяч гривень. А ось після підвищення тарифу на холодну воду матимуть від 12 тисяч гривень на місяць. За нашими підрахунками, зі старим тарифом «Львівводоканал» мав щомісяця 15 мільйонів гривень збитків". Чиновник зазначив, у середньому мешканці однієї львівської квартири за місяць використовують десять «кубів» води.

Схожі новини