Передплата 2024 «Добрий господар»

Будівництво 5-ти глибоководних портів, 15 аеропортів, створення фундаменту для членства в НАТО і ЄС: плани уряду до 2025 року

  • 30.09.2019, 18:28
  • 516

Досягнення цілей Кабінету Міністрів на найближчі 5 років стане фундаментом для реалізації курсу України на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та НАТО.

Про це йдеться в програмі уряду, розміщеній на сайті Верховної Ради, передає «Інтерфакс-Україна».

Згідно з документом, уряд має намір побудувати роботу так, щоб через 5 років досягти зростання економіки України (ВВП) на 40%, створити 1 млн нових робочих місць, залучити 50 млрд дол прямих іноземних інвестицій.

Кабмін планує до 2025 року продемонструвати «очевидний розвиток інфраструктури», зокрема привести в гарний стан основні дороги (24 тис. км), активно розвивати залізницю, побудувати п'ять глибоководних портів і 15 аеропортів.

Серед цілей уряду — забезпечення кожного українця на рівні реального прожиткового мінімуму, зниження рівня забруднення навколишнього середовища «щонайменше на 20%», забезпечення позитивного демографічного тренда, що дасть змогу збільшити народжуваність, а також сприятиме поверненню на Батьківщину більшої кількості українців.

«Досягнення цього буде міцним фундаментом для реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору», — зазначено в програмі діяльності українського уряду.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України подав до Верховної Ради для затвердження програму своєї діяльності.

Схожі новини