Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кабмін очікує від легалізації грального бізнесу понад 2 мільярди гривень надходжень до бюджету

  • 30.09.2019, 14:15
  • 495

Кабінет міністрів найближчими днями подасть на розгляд Верховний Ради законопроєкт щодо легалізації грального бізнесу.

Про це під час презентації Програми дій уряду сказав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє Укрінформ.

«Ми хочемо, щоб гральні автомати зникли з вулиць, тому уряд розробив за дорученням Президента відповідний законопроєкт. Вчора ми за нього проголосували, і найближчими днями — сьогодні чи завтра, він буде внесений в парламент. Мета цього законопроєкту — поприбирати гральні зали та гральні автомати з вулиць», — сказав Гончарук.

Він зазначив, що азартні ігри будуть проводитися виключно на території готелів.

«У законопроєкті детально описано та упорядковано, як ми пропонуємо врегульовувати гральний бізнес. Окремо врегульовується питання лотерей», — зауважив Гончарук.

Прем’єр додав, що легалізація грального бізнесу поповнить державний бюджет на 2−2,5 млрд грн.

«Якщо ми говоримо про дохідну частину бюджету, то ми розраховуємо, що близько 2−2,5 млрд грн отримаємо за рахунок легалізації грального бізнесу в бюджет. Але треба ще рахувати, потрібно розуміти, який закон буде ухвалено», — сказав Гончарук.

Він зазначив, що легалізація грального бізнесу може позитивно вплинути й на зростання ВВП, але воно буде незначне, до 1%. «Точні розрахунки ми надамо, коли буде зрозуміла фінальна версія законопроєкту, ближче до другого читання ми поговоримо про точні цифри та економічний ефект», — запевнив Прем'єр.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський має намір легалізувати гральний бізнес. Він доручив Верховній Раді України до 1 грудня 2019 року ухвалити закон про легалізацію грального бізнесу. Кабмін має напрацювати такий проєкт закону до 1 жовтня цього року.

Схожі новини