Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський під час розмови з Трампом образив Німеччину, - Spiegel

  • 29.09.2019, 10:46
  • 486

Президент України Володимир Зеленський під час скандальної телефонної розмови з президентом США Дональдом Трампом образив уряд ФРН, погодившись з американським колегою в тому, що канцлер Німеччини Ангела Меркель робить мало для України

Про це йдеться в матеріалі німецького часопису Spiegel, передає Еспресо.TV.

Як зазначає видання, під час бесіди з Трампом Зеленський жодним словом не оцінив дипломатичні зусилля Меркель.

Лідер соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у бундестазі Рольф Мютценіх зазначив, що саме канцлер Німеччини і колишній міністр закордонних справ, а нині чинний президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр зробили все для того, щоб регіон не перетворився на осередок військового конфлікту .

Як наголошується в статті, тепер український посол в Берліні Андрій Мельник намагається «склеїти уламки». Дипломат зазначив, що Зеленський цінує «величезне особисте участь канцлера Німеччини». Однак німецький уряд, незважаючи на невдоволення Зеленським, покладає провину на Вашингтон, додається в матеріалі.

Як вважає глава зовнішньополітичного комітету бундестагу Норберт Реттген, розмова Трампа і Зеленського засвідчила, що американський лідер використовує свою владу «в своїх особистих інтересах, в інтересах своєї передвиборчої боротьби, а також проти Німеччини і Європи».

Мютценіх теж вивловився з цього приводу. На його думку, Трамп залишився вірним девізу про те, що «краще підживлювати невдоволення, ніж працювати над спільною згодою і рішеннями серед партнерів».

Схожі новини