Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Серед американців зростає підтримка імпічменту Трампа

  • 28.09.2019, 18:14
  • 377

Рішення Палати представників США про початок процедури імпічменту президента Дональда Трампа підтримують 47% американських виборців.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Hill.

«Нове опитування Hill-HarrisX виявило зростання підтримки імпічменту президента Трампа на 12 пунктів у порівнянні з аналогічним опитуванням, здійсненим три місяці тому», — йдеться у повідомленні.

Опитування було проведено 26−27 вересня, лише за кілька днів після того, як демократи в Палаті представників розпочали офіційне розслідування скарги співробітника розвідки щодо телефонної розмови Трампа з Президентом України.

Опитування показало, що 47 відсотків респондентів підтримують таке рішення, що на 12 пунктів більше у порівнянні з аналогічним опитуванням у червні, яке стосувалося того, чи варто демократам розпочинати процедуру імпічменту.

Тим часом кількість незгодних з імпічментом зменшилася на 3 бали до 42 відсотків, тоді як 11 відсотків опитаних сказали, що вони не впевнені чи не знають як відповісти на це питання.

Минулого тижня ЗМІ повідомили про скаргу інформатора — одного зі співробітників розвідки, які обробляють іноземні комунікації Білого дому. Він, зокрема, доповів своєму керівництву, що 25 липня під час розмови Трампа з «іноземним лідером» (якого потім встановили — Володимиром Зеленським) президент США нібито зробив неприпустиму «пропозицію».

Американські ЗМІ стверджували, що Трамп, зокрема, вимагав від Зеленського розслідувати справу щодо компанії Burisma, у наглядовій раді якої працював Гантер Байден — син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена, який планує балотуватися на майбутніх президентських виборах.

Схожі новини