Передплата 2024 ВЗ

Білий дім засекретив доступ до записів розмов Трампа з Путіним і саудівським принцом, - ЗМІ

  • 28.09.2019, 11:34
  • 451

Білий дім обмежував доступ до записів розмов президента США Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним і наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Салманом.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на CNN.

Доступ до цих розмов «значно обмежили», щоб не допустити їх публічності. Про які саме дзвінки йдеться телеканал не уточнює.

За словами одного з джерел видання, чиновники, які зазвичай мали доступ до чорнової розшифровки розмов, не отримували стенограми після бесіди з саудівським принцом.

Також за словами колишнього чиновника адміністрації Трампа, доступ до хоча б одної телефонної розмови Трампа з Путіним теж обмежений.

«Спроби приховати інформацію щодо дискусії Трампа з принцом Мухаммедом і Путіним ілюструють зусилля, що вживають помічники Трампа для обмеження кількості людей, які мають доступ до його розмов з іноземними лідерами», — зазначає видання.

У CNN заявили, що практика обмеження доступу до телефонних розмов почалася після витоку інформації щодо розмови Трампа з лідерами Австралії та Мексики.

«Залишається неясним, чи вжив Білий дім додаткові заходи захисту інформації, щоб помістити телефонні дзвінки з Путіним і саудівським принцом до тої ж електронної бази з високим ступенем захисту, де були й записи дзвінка з президентом України, але дзвінки з іншими лідерами в цій базі розміщені», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини