Передплата 2024 ВЗ

В Україні планують легалізувати криптовалюту

  • 28.09.2019, 09:57
  • 804

Міністерство цифрової трансформації має намір завести в Україну міжнародну платіжну систему PayPal і визначити правовий статус крипто валют.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на презентації міністерства, передає УНІАН.

«Ми зараз активно працюємо щодо PayPal. Розуміємо проблематику, розуміємо, чому раніше цього не виходило. Там є, насправді, великі проблеми, але ми дуже сподіваємося, що зможемо надіслати правильний сигнал і політично все-таки вирішити це питання, і PayPal запрацює», — повідомив він.

Федоров також зазначив, що визначення правового статусу криптовалют допоможе легалізувати пов'язану з ними діяльність, таку, як купівля і продаж криптовалют, а також їх добування, і виведе гравців ринку з «сірої» зони, що стане стимулом для додаткових надходжень до бюджету від сплати податків.

Раніше, Міністерство цифрової трансформації України заявило про плани в найближчі три роки забезпечити доступ до швидкісного інтернету жителів усіх населених пунктів і всіх соціальних об'єктів і законодавчо визначити мінімальну швидкість інтернету в Україні. Пізніше міністр цифрової трансформації заявив, що Україна за три роки увійде в ТОП-3 країн у сфері відкритих даних у світі.

27 вересня Мінцифри заявило, що упродовж п'яти років переведе надання всіх послуг у цифровий формат.

PayPal — міжнародна електронна платіжна система. Найпоширеніший у світі спосіб розрахунків в Інтернеті. На даний момент PayPal використовують більш як 230 млн людей у 190 країнах світу. Виступає посередником між продавцем і покупцем, забезпечуючи надійність оплати платіжними картами VISA, MasterCard, American Express та інших платіжних систем.

Схожі новини