Передплата 2024 «Добрий господар»

САП повідомила про підозру екснардепу Березкіну

  • 27.09.2019, 19:20
  • 551

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру народному депутату 8-го скликання, який був у групах "Відродження" і "Воля народу", Станіславу Березкіну

Про це у п’ятницю повідомляє прес-служба САП, передає Українська правда

«У п’ятницю… за дорученням прокурорів, детективами НАБУ у встановленому законом порядку повідомлено про підозру екс-депутату за ч.3 ст. 27, ч.5 ст. 191, ч.3 ст. 27, ч.3 ст. 209, ч.3 ст. 27, ч.1 ст. 366 КК України», — сказано у повідомленні.

Відомство вказує, що під час розслідування зібрано докази, які дають достатні підстави вважати, що колишній Березкін як бенефіціар групи компаній «Креатив» наприкінці 2013 — початку 2014 років «організував заволодіння коштами державного банку АТ „Ощадбанк“ у сумі 20 млн. доларів США, залучивши до таких дій інших осіб, у тому числі службовців банківської установи».

«Заволодіння коштами здійснено за попередньою змовою групою осіб під видом видачі кредиту, хоча достатнього забезпечення для його отримання до банку надано не було», — повідомляє САП.

Кошти після їх отримання на рахунок однієї з компаній групи «Креатив» були легалізовані шляхом перерахування на рахунки іноземних компаній.

«В подальшому компаніями офшорних юрисдикцій за рахунок отриманих як кредит коштів АТ „Ощадбанк“ придбано активи в м. Одесі та на Чорноморському узбережжі, після чого їхні корпоративні права були передані дітям екснардепа», — повідомляють у САП.

Схожі новини