Передплата 2024 ВЗ

ДБР заочно вручило підозру Жеваго

  • 27.09.2019, 15:16
  • 560

Слідчі зібрали матеріали, що доводять його причетність до розтрати 2,5 мільярда гривень банку «Фінанси та Кредит»

Колишньому народному депутату Верховної Ради ІІІ-VIII скликань Костянтину Жеваго сьогодні, 27 вересня, вручили підозра заочно.

Про це повідомила перший заступник директора Держбюро розслідувань Ольга Варченко у своєму пості в Facebook, передає УНІАН

«Є нові подробиці у справі розтрати коштів банку „Фінанси та Кредит“. Сьогодні заочно вручили підозру колишньому народному депутату Костянтину Жеваго, якого раніше перевіряли на причетність до злочинної схеми по розтраті і легалізації 2,5 мільярда гривень банку», — написала Варченко.

Вона також повідомила, що, перш ніж вручити підозру екс-нардепу, слідчі вивчили і проаналізували документи з господарської діяльності і фінансових операцій між «Фінанси і Кредит» та іноземними банками-кредиторами. Матеріали, зібрані слідчими в рамках кримінального провадження, дали підстави вважати, що Костянтин Жеваго, який є бенефіціаром банку, причетний до організації злочинної схеми по відмиванню грошей. Варченко також повідомила нові подробиці у справі.

«Гроші, отримані за поруку банку, були використані на користь іноземних компаній, які належать самому нардепу. Про підозру йому повідомили ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (організація розтрати чужого майна, яке перебувало у віданні посадової особи, вчинена за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) і ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України», — додала Варченко.

Вона також нагадала, що в липні цього року вже повідомили про підозру двом топ-менеджерам «Фінанси і кредит». Також у двох кримінальних провадженнях повідомили про підозру 7 колишнім посадовим особам фінустанови, чотири з яких зараз перебувають у міжнародному і державному розшуках.

Схожі новини