Передплата 2024 «Добрий господар»

Місія МВФ залишає Україну, обговорення продовжать в найближчі тижні

  • 27.09.2019, 09:20
  • 351

У МВФ підкреслили важливість незалежності центрального банку і мінімізації фіскальних видатків, пов'язаних із банкрутством банків

Україна і Міжнародний валютний фонд продовжать обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування в найближчі тижні.

Про це йдеться в заяві за підсумками місії МВФ, яка працювала в Києві з 12 до 26 вересня, під керівництвом Рона ван Родена, повідомляє УНІАН

«Місія приступила до обговорення нової трирічної підтримки, яку може бути надано в рамках програми розширеного фінансування МВФ, — йдеться в заяві. — Обговорення нової програми продовжиться в найближчі тижні».

Зазначається, що після виборів українська влада отримала можливість провести необхідні реформи й поставила перед собою амбітне завдання з перетворення економіки для досягнення більш сильного зростання та підвищення рівня життя українців при збереженні макроекономічної стабільності.

У МВФ повідомили про продуктивні дискусії щодо нової програми, особливо з питань фіскальної та грошово-кредитної політики, а також наголосили на важливості незалежності центрального банку та забезпечення фінансової стабільності, включно із зусиллями для мінімізації фіскальних видатків, пов'язаних із банкрутством банків.

«Прискорення темпів зростання економіки вимагає прискорення структурних реформ. Це перш за все забезпечення верховенства права, в тому числі за допомогою судової реформи, а також рішуча боротьба з корупцією. Не менш важливо посилити конкуренцію та відкрити ринки, особливо в енергетичному та сільськогосподарському секторах, а також знизити роль держави та олігархів у економіці», — наголошується в заяві.

На думку експертів МВФ, зростання заробітної плати має відповідати підвищенню продуктивності праці, щоб гарантувати конкурентоспроможність.

У МВФ прогнозують, що завдяки сталому продовженню реформ Україна може тісніше інтегруватися з європейською економікою, розширюючи використання переваг Угоди про вільну торгівлю з Євросоюзом.

Схожі новини