Передплата 2024 «Добрий господар»

США запровадили нові санкції проти Росії

США розширили санкції за постачання палива збройним силам Росії в Сирії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Мінфіну США, передає «Європейська правда».

«Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) внесло у список одну організацію, троє фізичних осіб та п'ять суден, що беруть участь в схемі ухилення від санкцій, щоб полегшити доставку авіапалива російським силам, що діють в Сирії» — йдеться у повідомленні.

Зокрема, під санкції потрапили фірма Maritime Assistance, яка, як стверджується, є підставною компанією «Совфрахта», а також її співробітники Іван Окороков, Карен Степанян та Ілля Логінов.

«Совфрахт» стоїть за схемою ухилення від санкцій, організованою вище зазначеними трьома особами, щобі полегшити поставки авіапалива російським силам, що діють в Сирії на підтримку уряду Асада.

У чорний список також внесені судна «Язь», «Сиг,» Судак"," Пассат «і ОТ-2077.

«Мінфін націлений на схему ухилення від санкцій, яка включає підставні компанії, судна і змовників, які сприяли незаконній передачі авіапалива російським військовим у Сирії. Деспотичний режим Асада знаходиться під міжнародною увагою за використання хімічної зброї та вчинення звірств проти невинних сирійських цивільних осіб», — сказав Сігал Манделькер, заступник міністра з питань тероризму і фінансової розвідки.

«США сповнені рішучості відрізати доступ до міжнародної фінансової системи для тих, хто змовився порушити наші санкції, в тому числі і для тих, хто дозволяє вести жорстоку військову машину в Сирії» — наголосив він.

Схожі новини