Передплата 2024 «Добрий господар»

Сто подій у сотий ювілейний сезон обіцяє своїм шанувальникам Перший театр

22 березня 2020 року одному з найстарших театрів України виповниться 100 років, а отже колектив розпочинає свій ювілейний сезон.

Він буде насиченим і цікавим, сповненим не лише новими постановками, а й лекціями, диспутами, творчими зустрічами, науковими конференціями, бенефісами…

…У 1920 році Вища театральна школа у Харкові — майбутній Перший театр — поставила свою першу виставу «Злий Гал», потім була друга, третя… Так, вистава за виставою, постав Перший театр (колись — Театр юного глядача, згодом — Перший український театр для дітей та юнацтва і от уже кілька років — Перший театр). Сцена цього театру була стартовим майданчиком для багатьох славетних акторів і режисерів, серед яких чимало теперішніх заньківчан та акторів інших театрів, а також Роман Віктюк.

Свій сотий театральний сезон Перший театр починає 27 вересня виставою «Penteсost». Так званий «парад прем’єр» триватиме до кінця вересня.

Як розповів художній керівник театру Юрій Мисак, на початку листопада за підтримки Українського культурного фонду відбудеться прем’єра вистави «Пауза» у постановці румунського режисера Косміна Матея. Також у листопаді вистави «Penteсost» і «Аліса» будуть представлені в Краматорську на мистецькому фестивалі «Кальміюс». Незабаром на площі перед Львівською міською радою відбудеться відкрита виставка фотографій Першого театру.

На фото: «живі» скульптури в костюмах від Дарії Зав’ялової — актори Першого театру.

Схожі новини