Передплата 2024 «Добра кухня»

Європейський Союз надавав надзвичайну підтримку Україні, – Порошенко

  • 26.09.2019, 16:12
  • 481

Євросоюз надавав надзвичайну підтримку Україні впродовж останніх п’яти років у питаннях безпеки, фінансовій сфері та у проведенні реформ.

Про це сказав п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час виступу на панельній дискусії на тему: «Європа після виборів: різні швидкості та різні напрямки» у Польщі, передає пресслужба партії.

«Через останні події, я би хотів ще раз підкреслити — я хочу подякувати Європейському Союзу за надзвичайну підтримку, яку ми отримали впродовж останніх п’яти років. Підтримку у сфері безпеки, у сфері фінансів. За підтримку реформ», — підкреслив п’ятий президент України.

Він наголосив: «Ми дістали велику підтримку Польщі у проведенні децентралізації. Ми отримали велику підтримку від Німеччини та Польщі у реформі державної служби та публічного адміністрування. Ми йшли пліч-о-пліч у боротьбі проти «Північного потоку-2».

За його словами, крок за кроком вдалося вивести Україну зі 143 місця в рейтингу Doing business на 71 місце.

«Впродовж останніх п’яти років ми подолали велику відстань. У 2014 році інфляція в Україні була на рівні 46%. Тепер інфляція в Україні на рівні 6%. І це за умов війни. У 2014 році дефіцит державного бюджету був 14%, а у 2018−2019 роках він складає менше ніж 2%. Золотовалютні резерви країни збільшились вчетверо», — також зауважив він.

Петро Порошенко наголосив: «Тепер ми хочемо бачити відриті двері до Європейського Союзу. Хто їх має відчинити? Польща, Словенія, Словаччина, балтійські країни, скандинавські держави. Німеччина, Франція».

Схожі новини