Передплата 2024 «Добрий господар»

У Міжнародний день туризму - стежками львівських хіпі та Каменяра

Для гостей міста Лева готують чимало цікавих екскурсій.

Львів долучиться до святкування Всесвітнього дня туризму, який традиційно відзначають 27 вересня. Музеї, туристичні компанії та екскурсоводи підготували для львів’ян і гостей міста Лева чимало цікавих екскурсій. Деякі з них відбуватимуться вперше.

Як повідомила «ВЗ» виконувачка обов’язків начальниці управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник, чималий аншлаг буде на оглядовому майданчику вежі Ратуші (27 вересня — вхід вільний). У цей день Центр туристичної інформації, що на пл. Ринок, 1 готує для туристів, які звернуться туди по допомогу, презенти. Правильно відповідаєш на кілька питань про історію міста Лева — отримаєш у подарунок кілька приємних дрібничок. Це будуть горнятка, екоторби, блокноти, ручки, листівки, обкладинки на паспорт, значки з логотипом Львова тощо.

Із площі Ринок можна буде безкоштовно проїхатися «Чудо-поїздом». Також звідти стартуватиме авторська екскурсія від відомого львовознавця, історика Ілька Лемка — «Вперше у Львові» (за мотивами його авторської книжки). Екскурсія пролягатиме інноваційним туристичним маршрутом, вздовж якого прокладені навігаційні таблички з QR-кодами, що об’єднують 15 найцікавіших відкриттів та історичних пам’яток міста. Кожен QR-код містить інформацію про об'єкт.

У кав'ярні «Вірменка» (вул. Вірменська, 19) відбудеться екскурсія «Стежками львівських хіпі». Про цей рух розповість відомий у місті Лева хіпі — Алік Олісевич. Організатори обіцяють: аби розповідь була не лише цікавою, а й смачною, кожен зможе скуштувати кави, звареної на гарячому піску.

Біля пам'ятника Грушевському, що на проспекті Шевченка, стартує екскурсія «Львів — місто Івана Франка». Екскурсовод Галина Скремета розповість про життя Каменяра у Львові у різні періоди його життя. Про навчання Франка, кохання, політичну та літературну діяльність.

Ті, хто цікавиться храмами міста Лева, зможуть відвідати екскурсію «Підземелля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла». Там покажуть три макети давнього Львова, саркофаг XVIII століття, археологічні знахідки, розкажуть про унікальну історію храму.

Несподівані зустрічі, моторошні легенди, привиди, таємні обряди — усе це чекає туристів під час театралізованої мандрівки «Нічна варта Львова».

У Музеї модерної скульптури Михайла Дзиндри, що у Брюховичах, відбудеться екскурсія «Подорож у просторі й часі». Організатори екскурсійної програми кажуть: подорож до музею, який захований у сосновому лісі, — це уже пригода. Цю «пригоду» для себе колись придумав сам скульптор, який перевіз свої роботи зі США до України. Тепер музейники хочуть привернути увагу до цінних робіт скульптора Дзиндри.

Схожі новини