Передплата 2024 ВЗ

Запаси на зиму: українцям розповіли про користь та шкоду консервацій

  • 26.09.2019, 09:57
  • 1 030

Фаворити для лікарів – заморозка та квашені продукти.

Ягоди і трави, овочі і фрукти, сушені, морожені, квашені і звісно ж консервовані — запаси на зиму уже є чи не в кожної родини.

Але не всі резерви корисні, йдеться в сюжеті ТСН.

Олена Гашинська виготовляє і продає варення. Вона ділиться екзотичним рецептом з гарбуза та цитрусових, але визнає: найпопулярнішими залишаються полуничне і малинове. Сушені трави, ягоди, фрукти, овочі — Оксана та Ігор Пилипенки до зими готуються ретельно. Запасаються й пастилою: «Це висушений сік із ягід і фруктів». «Якщо правильно сушити — випаровується тільки вода, ферменти зберігаються, мікроелементи, вітаміни», — переконана львів’янка. Крім того, українці забивають продуктами морозильні камери, а також квасять овочі та фрукти.

Чим варто ласувати, а від яких запасів на зиму краще відмовитись? Дієтолог Наталія Самойленко найперше радить мінімізувати вживання варення, бо воно збільшує глюкозу. На сухофрукти, виявляється, теж краще не налягати — лише по 2−3 штучки і аж ніяк не щодня. Натомість заморожені фрукти, ягоди та овочі — це справді корисно. Що ж до консервації — таке варево, та ще й з оцтом, категорично прибрати з раціону. Воно може загострити деякі недуги, «особливо, якщо організм хворіє на січокам’яну хворобу» чи «так само в людей, котрі мають захворювання суглобів». А от квашені продукти не лише стимулюють імунітет, але й сприяють підвищенню тривалості життя.

Схожі новини