Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Голова Міграційної служби запровадив «збір Соколюка» та підставив керівництво країни, - експерт

Голова Міграційної служби Максим Соколюк може заробляти на офшорній схемі виготовлення документів, котрі посвідчують особу громадянина.

Так вважає директор агенства Communication group Володимир Манько, — повідомляють «Економічні новини».

В одному з телеефірів він заявив, що є «військовий збір, але також існує і так званий «збір Соколюка», голови Державної міграційної служби України.

«У цій схемі кожен громадянин України, який отримує закордонний паспорт, сплачує іноземній компанії роялті за захисні елементи в паспорті у розмірі орієнтовно 1 євро. За ІД-картку — приблизно 0,5 євро. За водійське посвідчення — 3 євро. І ще 3 євро за технічний паспорт транспортного засобу», — заявив Володимир Манько.

За словами ескперта, «збір Соколюка» з кожного українця, які оформили відповідні документи, у середньому складає 5 євро.

На думку Володимира Манька, «Максим Соколюк такою сумнівною схемою підставляє своє безпосереднє керівництво і керівництво всієї країни, купуючи голограми України в офшорних фірмах».

Як стверджується у журналістському розслідуванні, опублікованому у медіа, мова йде про естонську компанію OU FEATURE, яка за останні три роки отримала винагороди (роялті) приблизно 3 мільярди гривень.