Передплата 2024 «Добра кухня»

"За це відповідає місцева влада", - у МОН відреагували на скандальний допис Бужанського про люки в школі

  • 25.09.2019, 16:17
  • 490

Якщо у батьків вимагають кошти, то, за словами представника Міносвіти, за це передбачена кримінальна відповідальність, і в такому разі варто звертатися до поліції

У Міністерстві освіти нагадали скандальному депутату від «Слуги народу» Максиму Бужанському, що за матеріально-технічне забезпечення й утримання шкіл відповідають їхні засновники, а за вимагання коштів у батьків передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність.

Про це сказав керівник експертної групи з питань державно-громадської освіти Директорату дошкільної та шкільної освіти МОН Володимир Божинський, передає «Українська правда».

«Я бачив цю заяву нардепа. Але усі питання, пов’язані з матеріально-технічним забезпеченням і розвитком шкіл — це зона відповідальності його засновника. У випадку комунальної школи — це або міська, або районна рада. Рідше — обласна рада», — пояснив чиновник.

Він додав, що в такому випадку слід звертатися або до місцевих депутатів, або в місцеву державну адміністрацію з тим, щоб переглянути кошториси відповідних закладів і провести роботу з коригування цих кошторисів за бюджетним запитом з боку директора школи.

Божинський наголосив, що директор не має права примушувати батьків здавати кошти на забезпечення школи:.

«Він міг звернутися до батьків з відповідним проханням про добровільну благодійну допомогу, і уже той, хто хотів би, міг би допомогти. Але я розумію, що добровільність може бути з присмаком примусовості, і внески можуть бути по факту — примусовими».

Нагадаємо, Бужанський розкритикував батьків, які скаржилися йому на відкриті люки біля школи. «Сказав директору, що якщо не вистачить на люки, я їх куплю сам, не розорюся. Але прийду на збори й скажу батькам, що вони дов***оби. Інфантильні, причому», — написав Бужанський.

Схожі новини