Передплата 2024 «Добрий господар»

Через український кордон із Польщі намагалися провезти екзотичний товар

Українська водійка не змогла таємно ввезти з Польщі велику партію цінного хутра: у пункті пропуску «Шегині» її затримали працівники Львівської митниці.

Як повідомили у прес-службі Львівської митниці ДФС, 25 вересня жінка-водій автомобіля VW SHARAN, прямуючи через пункт пропуску «Шегині» з Польщі в Україну, обрала смугу спрощеного митного контролю — «зелений коридор».

Однак митники вивели автомобіль з загального потоку для проведення поглибленого огляду. Виявили 99 вичинених шкірок норки світло-коричневого та сірого кольорів невстановленого походження. Частина шкірок була прихована під передніми сидіннями водія та пасажира, частина була запакована у два поліетиленові пакети і схована у відсіку двигуна. Складено протокол про порушення митних правил (ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Карається штрафом в розмірі 100% вартості товарів із конфіскацією цих товарів). Товар вилучено. Справу скерують до суду.

А тим часом в Україну не впустили велику партію живих екзотичних рептилій і плазунів. 19 вересня 33-річний мешканець Івано-Франківщини прибув у пункт пропуску «Краковець-Корчова» з Польщі. До митного контролю подав декларацію, згідно з якою перевозив товар «плазуни, пітони, рептилії». Контейнери із плазунами і рептиліями були розміщені у великих валізах. Однак ветеринарні документи у нього були відсутні, відправник вантажу невідомий. На підставі чоловіку заборонили ввозити вантаж на територію України. Українця із рептиліями повернули до Польщі.

Схожі новини