Передплата 2024 «Добрий господар»

Кабмін призначив нового очільника Нацполіції

  • 25.09.2019, 13:36
  • 614

Новопризначений керівник запевнив, що продовжуватиме реформи, які реалізуються з моменту створення Нацполіції

Головою Національної поліції призначено Ігоря Клименка замість звільненого з цієї посади Сергія Князєва.

Відповідне рішення ухвалив на засіданні Кабінет міністрів, повідомляє УНІАН з посиланням на Департамент комунікації МВС України.

«Сьогодні, 25 вересня, уряд прийняв відставку голови Національної поліції Сергія Князєва та призначив нового очільника поліції. Ним став генерал поліції третього рангу Ігор Клименко, який до цього обіймав посаду заступника голови Нацполіції України», — йдеться в повідомленні.

Клименко висловив вдячність за довіру.

«Для мене честь очолити найбільший правоохоронний орган держави — Національну поліцію України. Водночас, розумію надвідповідальність та важливість цієї посади», ‑ сказав він.

Клименко запевнив, що продовжуватиме ті реформи, які реалізуються з моменту створення Нацполіції, водночас зверне увагу на вирішення проблем, які найбільше турбують громадян України.

«Завдання номер один — покращення стану реагування на повідомлення про вчинення злочинів та правопорушень. Наступний напрям роботи — профілактика злочинності, у першу чергу її вуличних проявів, а також покращення ефективності у забезпеченні безпеки дорожнього руху», ‑ повідомив голова Нацполіції.

Клименко зауважив, що активно продовжуватиме роботу у напрямку протидії насильству у сім’ї, протидії незаконному обігу наркотичних речовин. Окремим питаннями буде налагодження співпраці поліції з територіальними громадами, а також розвиток та використання IT-компонентів у побудові відомства.

«Запевняю у повній готовності до якісного виконання завдань, поставлених перед Національною поліцією керівництвом держави, Урядом, а найголовніше — народом України», ‑ наголосив він.

Ігор Клименко народився у 1972 році в Києві. У 1994 році закінчив Харківський військовий університет. Заочно закінчив Одеський державний університет та отримав кваліфікацію — психолог. У 2014 році закінчив магістратуру Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство».

В органах внутрішніх справ служить з 1998 року, пройшов шлях від психолога Центру практичної психології Управління МВС у Харківській області до начальника Департаменту і заступника голови Національної поліції України. Учасник миротворчої операції на території колишньої Союзної республіки Югославія у Косово. У 2014 році брав участь в Антитерористичній операції на Донбасі.

Схожі новини