Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Відмовляючись від ПДЧ, Україна виконує забаганки Росії і втрачає шанс на вступ до західної спільноти", - Сюмар

  • 25.09.2019, 13:16
  • 583

Збереження курсу на євроатлантичну інтеграцію є базовим безпековим пріоритетом для України, адже в сучасному світі тільки комплексне міжнародне партнерство із НАТО зможе гарантувати нашій країні суверенітет і захист від Росії, і протилежна риторика з боку нової влади є неприпустимою

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук написала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар коментуючи заяву віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулеби про зміну тактики України входження до НАТО, передає пресслужба партії

«Курс на НАТО — це ПДЧ і вступ до НАТО. Крапка. «Незмінність курсу» без заявки на членство — це оксюморон.

Всім «найвидатнішим лідерам сучасності» і їх посадовцям варто усвідомити реальність — на сході Росія з Китаєм проводять найбільші військові навчання і планують створити свій аналог альянсу.

На Заході після початку процедури імпічменту Президента США через «Ukraine Case» Україна стає вкрай токсичною" - зауважила політик.

Сюмар зазначила, що в існуючих геополітичних умовах зміна позиції пріоритетності вступу до НАТО та заграванні з Росією, в даному питанні, може перетворити Україну на буферну державу і віддалити нас від Заходу.

«Ми посередині. З війною з агресивною ядерною державою, єдиний «компроміс» від якої — це виконувати її вимоги. І ці вимоги відомі — Україна у ролі «сірої буферної зони» між НАТО і Росією. Слабка і розділена на автономії.

І відмовляючись від бодай зусиль отримати ПДЧ, ви робите саме це — виконуєте забаганки Росії і можливо назавжди позбавляєте Україну чи не останнього шансу стати частиною західної спільноти", — наголосила парламентар.

Схожі новини