Передплата 2024 «Добрий господар»

Антикорупційний суд не розглянув справи Єфремова

  • 24.09.2019, 15:17
  • 523

Вищий антикорупційний суд не розпочав розгляд справи про так звані "диктаторські закони 16 січня" через те, що вона може не відноситись до його компетенції

Про це у коментарі «Українській правді» сказала суддя-спікер Катерина Сікора

«У цій справі досудове розслідування здійснювалося не Національним антикорупційним бюро і не було закінчено прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури».

«Судова колегія ВАКС… вирішила звернутись до вирішення цього питання (направлення до іншого суду — УП) до Апеляційної палати».

Екс-голову фракції «Партії регіонів» Олександра Єфремова разом із колишніми нардепами Сергієм Гордієнком («Комуністична партія») і Олександром Стояном («Партія регіонів») обвинувачують у зловживанні владою та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки.

У вівторок, 24 вересня, Антикорупційний суд проводив підготовче засідання у справі. Судді вирішили внести подання до Апеляційної палати про направлення кримінального провадження з Антикорупційного до іншого суду.

Суддя-спікер пояснила, що рішення суду пов’язане зі змінами до законодавства, які нещодавно ухвалила Верховна Рада.

Ці зміни розмежовують підсудність корупційних справ і визначають, що серед справ, розслідування яких вже завершене, до компетенції новоствореного Вищого антикорупційного суду належать лише ті, якими займалось НАБУ та САП.

Схожі новини