Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівська обласна рада засуджує дії правоохоронців під час блокади російського вугілля у Соснівці

  • 24.09.2019, 14:00
  • 600

Львівська обласна рада сьогодні, 24 вересня, під час позачергової сесії, ухвалила звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністра внутрішніх справ України та Голови Національної поліції України щодо ситуації з торгівлею російським вугіллям.

Депутати засудили дії працівників правоохоронних органів і звертаються до Міністра внутрішніх справ України А. Авакова та Голови Національної поліції України С. Князєва з вимогою негайно провести службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів, встановити винних та притягнути їх до відповідальності, а також на час розслідування відсторонити від займаної посади начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області — начальника кримінальної поліції Василя Віконського.

Як повідомляв голова облради Олександр Ганущин, «на попередньому засіданні сесії Львівська обласна рада вже ухвалила звернення щодо заборони торгівлі російським вугіллям».

Довідково:
На залізничну станцію Сілець-Завонє м. Соснівки 10 вересня 2019 року прибуло 113 вагонів, завантажених російським вугіллям. 21 вересня 2019 року Національна поліція розігнала активістів, які блокували залізничні вагони з російським вугіллям у Соснівці. Мало місце необґрунтоване застосування сили до мирних протестувальників, серед яких були волонтери, учасники АТО, шахтарі та місцеві жителі.

Схожі новини