Передплата 2024 «Добра кухня»

Дипломатичний скандал: США не видали візи російській делегації для поїздки на Генасамблею ООН

  • 24.09.2019, 13:56
  • 998

Посольство США в Москві не видало візи десяти членам російської делегації, які повинні були супроводжувати главу МЗС РФ Сергія Лаврова в поїздці до Нью-Йорка для участі в сесії Генеральної асамблеї ООН

Про це розповів глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов, передає УНІАН з посиланням на російське видання «Комерсант».

Російський депутат повідомив, що візи не отримали він, його колега з Держдуми Леонід Слуцький і 8 співробітників МЗС РФ, включаючи головного перекладача і голову генерального секретаріату МЗС Р Ф Сергія Бутинах.

За словами Косачова, у візах безпосередньо не відмовили. Членам делегації не повернули вчасно паспорта, які зараз знаходяться у посольстві.

«Безпрецедентна ситуація. Американська сторона не оформила візи для кількох членів російської делегації, що прямувала на Генасамблею ООН. В цілому десять осіб. В основному — представники МЗС, які повинні були вилетіти до Нью-Йорка, щоб забезпечувати змістовну роботу російської делегації», — розповів Косачов.

За його словами, мова йде про фахівців різних напрямів і департаментів, які ведуть відповідну проблематику на Генасамблеї ООН.

Схожі новини