Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Яворівському полігоні - “зачистка” сепаратистів та звільнення заручників

До 28 вересня триватимуть традиційні наймасштабніші в Україні військові навчання Rapid Trident-2019

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що на Яворівському полігоні, тривають українсько-американські навчання Rapid Trident-2019. Обмін досвідом та бойовими навиками триватиме до 28 вересня 2019 року. На відміну від попередніх навчань, цьогорічні є рекордними із залучення особового складу, бойової техніки та озброєння: понад 3500 військовослужбовців та 600 одиниць військової техніки, які одночасно діють на навчальних ділянках військового полігону.

Крім військових з України та США, у навчаннях беруть участь військовослужбовці з Канади, Болгарії, Грузії, Італії, Литви, Молдови, Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії. Найбільші іноземні контингенти — від армій США та Канади.

За сценарієм навчань, хлопці у камуфляжному одязі «зачищують» місто від сепаратистів, звільняють заручників (на фото). Звільнення полонених — справа не з легких, вимагає маневрів, аби зберегти їм життя. З цим завданням навчальні спецпідрозділи впоралися блискуче.

«У часи важких випробувань, коли Україна бореться за право жити у власній незалежній країні, міжнародні навчання Rapid Trident є одним з ґрунтовних свідчень прагнення нашої держави до миру, всебічної підтримки нашої справедливої боротьби з боку європейської і світової спільноти та передових армій світу», — прокоментував начальник Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Схожі новини