Передплата 2024 ВЗ

"Ми на порозі масового вимирання", - екоактивістка виступила перед лідерами на саміті ООН

  • 24.09.2019, 08:56
  • 503

Шведська активістка Ґрета Тунберґ, яка стала лідеркою світового екологічного руху, виступила перед очільниками різних країн, що зібрались на кліматичному саміті ООН

Про це йдеться на Українській правді

«Це все — неправильно. Я не маю бути тут. Я маю бути у школі — на іншому боці океану», — наголосила активістка в емоційному зверненні до лідерів світу.

Тунберґ звинуватила посадовців в тому, що вони не вживають необхідних дій, щоб попередити кризу в сфері клімату і зневажають наукові факти, що підтверджують наближення екологічної катастрофи.

«Ви всі звертається до нас, молоді, у пошуку надії. Як ви можете? — продовжила активістка. — Ви вкрали мої мрії і моє дитинство вашими порожніми словами. Але мені іще пощастило. Люди страждають. Люди вмирають, екосистеми руйнуються. Ми — на порозі масового вимирання, і все, про що ви можете говорити — це гроші, і казочки про вічне економічне зростання. Як ви смієте?»

Ґрета разом із 15 іншими активістами подала скарги до ООН. В документі активісти заявляють, що своєю бездіяльністю в сфері збереження клімату, світові лідери порушують права дітей.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив пресі перед самітом — «Визнаймо, у нас не залишилось часу. Ми програємо боротьбу зі зміною клімату».

Схожі новини