Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Голова підкомітету ВР з держбезпеки Верещук запропонувала відмовитися від курсу в НАТО

Україна повинна переглянути підхід до відносин з НАТО і відмовитися від ідеї вступити до Альянсу, вважає ексголова Рави-Руської, депутат від президентської партії "Слуга народу", член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова підкомітету з державної безпеки та оборони Ірина Верещук.

Про це вона заявила в інтерв'ю каналу 112.

За її словами, Україну не чекають в НАТО і туди швидше візьмуть Грузію. «Ми хочемо, але нас не беруть. І ми стукаємо в закриті двері і втрачаємо репутаційно. Нам не можна йти туди, де нас не чекають», — сказала Верещук.

Причину небажання Альянсу надавати членство Україні Верещук бачить у позиції Росії. «Я далека від думки, що РФ хоча б колись нам „дозволить“, якщо таке слово можна застосувати до суверенної незалежної держави, вступити до НАТО», — заявила вона.

Верещук навела приклад Фінляндії, якому, на її думку, і повинна послідувати Україна. «Вони [Фінляндія], напевно, глибше інтегровані в НАТО, ніж деякі країни НАТО, наприклад, Угорщина. Але вони кажуть: ми навіть до конституції це не будемо записувати, нам не потрібні проблеми з Росією», — сказала депутат.

Схожі новини