Передплата 2024 «Добра кухня»

Популярні Facebook-сторінки з агітацією за Трампа модерують українці – ЗМІ

Facebook-сторінка "Я люблю Америку", яку читає понад мільйон користувачів і яка активно агітує на користь президента Дональда Трампа, модерується українцями.

Про це повідомляє Popular Information.

Сторінка «Я люблю Америку» з'явилася в 2017 році, зареєстрована на веб-стратега з Одеси Андрія Зюзікова. Її модерує 10 громадян України, француз і американець.

У патріотичної Facebook-спільноти більше читачів, ніж у кількох провідних американських ЗМІ разом узятих.

Типовий пост на ній прославляє військових США або містить інший патріотичний контентз численними згадками «нашої держави» та «нашої армії».

Також на сторінці часто репостять меми російського Агентства інтернет-досліджень, яке створювало фейкові фб-сторінки на користь Трампа у передвиборчій кампанії 2016 року.

Останнім часом, як відзначають журналісти, тема американського патріотизму змінила агітація за Трампа.

Так, «I Love America» часто дублює пости інших спільнот, зокрема, «Боже, благослови Дональда і Меланію Трампів і Боже, благослови Америку».

Всі вони створені протягом останніх кількох місяців і теж модеруються з України.

Спільноти збирають величезну кількість лайків завдяки поширенню мемів із собачками, Ісусом чи американським прапором.

Сторінки також приєдналися до американських політичних Facebook-спільнот і постять контент в Instagram, який теж належить Facebook.

На думку видання, напередодні президентських виборів в США в 2020 році американців «годують» недостовірним і маніпулятивним контентом.

Схожі новини