Передплата 2024 ВЗ

Українським військовим на передову передали пральні на колесах

  • 23.09.2019, 15:58
  • 743

У Харкові передали мобільні лазне-пральні комплекси підрозділам, що виконують бойові завдання в районах проведення Операції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє Армія Inform.

«Сьогодні до нас прибули представники з кількох військових частин. Усі вони пройшли інструктаж з користування й обслуговування даного комплексу та прийняли перші шість одиниць техніки для подальшої експлуатації. Наступну партію ми плануємо передати за кілька днів», — розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника 218-го об’єднаного центру забезпечення тилу З С України підполковник Олександр Сачавський.


За словами офіцера, в рамках Державного оборонного замовлення на 2019 рік для потреб Збройних Сил України було виготовлено 10 мобільних лазне-пральних комплексів, обладнаних сучасною технікою, електрогенераторами, та системою підігріву води з використанням рідкого або твердого палива. Вартість кожного з них складає понад 8,5 млн грн.

Лазне-пральний комплекс, виготовлений Крюківським вагонобудівним заводом, відповідає сучасним гігієнічним і санітарним нормам та дозволяє військовослужбовцям на передовій випрати, висушити, попрасувати одяг та помитися. Він розміщений на шасі автомобіля КрАЗ з причепом, та має два відділення: лазневий модуль з душовою кімнатою та відділення для прання, сушіння і прасування натільної білизни й одягу.

Практика використання даної техніки показала її значні можливості та високу ефективність у забезпеченні санітарно-гігієнічного обслуговування військовослужбовців, то ж мобільні лазні-пральні будуть закуповуватись і надалі.

Схожі новини