Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Їдьте до Львова, селюки!": у київському пабі відмовили ветеранам АТО та активістам в обслуговуванні українською мовою

  • 23.09.2019, 15:28
  • 3 352

У популярному київському пабі на Позняках спалахнув мовний скандал. Персонал відмовив ветеранам війни на Донбасі та активістам в обслуговуванні українською мовою і грубо їх образив.

Про інцидент на своїй сторінці у Facebook розповів координатор громадської організації «СІЧ», представник Муніципальної варти Києва Сергій Мазур, пише OBOZREVATEL.

За його словами, після прохання відвідувачів співробітники закладу агресивно відреагували на нього і навіть отримали підтримку з боку деяких нетверезих клієнтів.

«Їдьте до Львова і там розмовляйте своєю українською. Село. Селюки», — огризнулися в пабі на звернення ветеранів.

«Крім образ, адміністрація нацькувала і двох „биків“. Вони намагалися пояснити, щоб присутні менше вийо… зі своєю мовою. Далі приїхала поліція і все. Ніби конфлікту немає», — розповів про подальший розвиток подій Мазур.

Однак патріоти не мали наміру прощати таке ставлення до української мови й заручилися підтримкою безлічі громадських активістів і ветеранів, які раптово прийшли у паб із перевіркою.

«У результаті адміністрація вже заговорила по-іншому, вибачилася, визнала, що це порушення закону й неповага до клієнта. З „биками“ не вдалося поговорити. На жаль. Пацани через брак аргументів, мабуть, не захотіли виходити/приїжджати», — розповів про завершення конфлікту Мазур.

Схожі новини