Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко жорстко відповів на ідеї нових міжнародних договорів команди Зе: такий вже є, договір НАТО, приєднайтеся

Лідер "Європейської Солідарності" вважає, що новій владі не варто "винаходити велосипед"

П'ятий президент України прокоментував наміри команди Володимира Зеленського підготувати і підписати у майбутньому велику угоду з найбільшими країнами світу, яка б гарантувала державний суверенітет.

«Зараз говорять, що нам потрібна потужна всеохоплюча безпекова угода, яка би надійно захищала інтереси України, — заявив Петро Порошенко. — Було дві надійних безпекових угоди: Вашингтонський договір і Варшавський договір».

На думку експрезидента, діючим потужним безпековим ефективним договором є Вашингтонський договір, який був підписаний в 1949 році. Цей договір — НАТО.

«Підпишіть, приєднайтеся і не потрібно винаходити велосипед. Його не існує, — зауважив Петро Порошенко. — Для цього треба в грудні місяці поїхати на саміт, включити в порядок денний питання щодо Плану дій щодо членства України в НАТО.

Але у чинної владної команди є, на думку п'ятого президента України, інші мотиви. Завдання ж «Європейської солідарності», вважає Порошенко, — «захищати рух України до НАТО не лише балаканиною, а конкретрими справами. Не пропозиціями вислати інструкторів НАТО з країни, не розмовами про те, що розгортання місії НАТО в Україні не на часі — щоб не дратувати Путіна. А позицією поступового руху вперед».

Схожі новини