Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Зеленського хочуть, щоб вибори в ОРДЛО пройшли одночасно з місцевими виборами по всій Україні

  • 23.09.2019, 12:15
  • 432

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак вважає правильним, щоб вибори на окупованій частині Донецької та Луганської областей пройшли одночасно з місцевими виборами на всій території України.

Про це він заявив в інтерв'ю інтернет-виданню «Лівий берег».

«Формула Штайнмаєра» передбачає, що о 20.00 у день виборів набирає чинності закон, що регулює особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей. Спочатку на тимчасовій основі, й лише після того, як місія ОБСЄ, яка є основним спостерігачем, виносить свій вердикт, що вибори відбулися та пройшли відповідно до всіх міжнародних норм і законодавства України, він набирає чинності як постійний. Нічого більше. Всі інші питання буде врегульовано іншими законами, які буде винесено на голосування до Верховної Ради з дотриманням усіх необхідних процедур і, природно, з можливістю публічного громадського обговорення", — сказав Єрмак.

За словами Єрмака, вибори на непідконтрольних територіях Донбасу розглядаються лише відповідно до українських законів, виключно. «Ми зацікавлені в тому, щоб ситуація на Донбасі була врегульована й вибори пройшли якомога швидше. Коли це буде, чесно кажучи, не знаю», — зазначив він. При цьому помічник Зеленського вважає правильним, щоб вибори на Донбасі пройшли одночасно з місцевими виборами на всій території України.

Схожі новини