Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Блокада вагонів з російським вугіллям на Львівщині: правоохоронці побили дівчину та 15-річного юнака

  • 23.09.2019, 11:25
  • 656

Через блокаду вугілля на Львівщині працівники силових структур побили активістів серед, яких був і 15-річний хлопчина.

Про це в ефірі «Прямого» повідомив голова громадського об'єднання Ветеранів АТО Олексій Фролов.

«Першого вересня небайдужі активісти повідомили про те, що на станції „Соснівка“ (Львівська область, — ред.) знаходяться вагони з російським маркуванням. Коли ми прибули, то викликали слідчо-оперативну груп, вони дуже довго їхали, але все ж таки ніяких документів та інформації ні вони, ні працівники СБУ нам не надали. Більше того за днів п'ять, стало відомо, що це вугілля казахстанське. Ще за три дні сказали, що це білоруське вугілля. Потім з'явилась інформація, що це транзитне вугілля з Росії має йти на Польщу. І вже ось нарешті, в кінцевому варіанті, нам повідомили і показали документи, що це вугілля з Кемеровської області з Росії», — розповів Фролов.

Він наголосив, що активісти почали блокування, проте не незаконними шляхами, а підходили до машиніста, коли він намагався відчепити вагони, спілкувались з ним і чекали вирішення цього питання на державному рівні.

«Одразу після того, коли ми поспілкувались з головою ОДА, це було понад 2 тижні тому. Ми написали звернення у всі інстанції: до президента, до уряду, до Служби безпеки України, до Генерального прокурора, до міністра енергетики», — додав він.

Фролов зазначив, що через три тижні, жодної відповіді на звернення не було отримано.

«21 вересня до нашого табору підійшли хлопці спортивної статури і почали провокативні дії. Наші хлопці на провокації не велись. Просто стояли осторонь та спілкувались. За нашою інформацією молодики прибули о 9 ранку, а ще приблизно о 7 ранку, за 15 кілометрів від місця події вже знаходились 9 автобусів із спецпрезначенцями», — наголосив він.

Фролов додав, що за інформацією активістів, коли вагони тільки під'їхали, вони були не розмитненні ще.

«Вугілля мало бути транзитне. Тобто воно мало йти на Польщу. Польща відмовилась від того вугілля, яке не доїхало до кордону і воно змінило місце призначення з Польщі на Червоноградську збагачувальну фабрику», — пояснив він.

Також Фролов зауважив, що до цього побиття в годині 11 працівники поліції відбирали у всіх нас пояснення стосовно цієї ситуації, де активісти зазначали про те, що жодних команд та жодних вказівок стосовно того, що зраз буде здійснюватись рух будь ласка не було.

«Тоді тільки ми побачили працівників силових структур. Ми одразу стали осторонь від колії, але все ж таки вони стали відтісняти. І чому сталось протистояння? Вдарили гумовою палицею дівчину. Спробували її затягнути у автозак, наші хлопці почали її відтягувати. Також постраждав 15-річний хлопчина, який також просто стояв збоку, фіксував це на камеру», — додав він.

Фролов зазначив, що активісти лишаються на місці. До них приїжджав Герус, з яким вони розпочали перемовини.

Схожі новини