Передплата 2024 «Добрий господар»

Ізраїльські медики видалили злоякісну пухлину звільненому з полону українському морякові, - ЗМІ

  • 23.09.2019, 10:34
  • 861

Ізраїльські лікарі видалили пухлину звільненому з російського полону українському морякові Денису Гриценку.

Про це повідомив ізраїльський 9 канал, передає ТСН.

Українські медики після обстеження Гриценка виявили у нього в нирці пухлину і запідозрили, що вона злоякісна. Лікарі звернулися за консультацією до своїх колег з лікарні «Іхілов» в Ізраїлі. Консиліум за запитом Офісу президента України провели заочно.

Виявилося, що в Україні в таких випадках, як у Гриценка, нирку вирізають і не роблять тонку лапароскопію. Тоді до Києва вилетіли ізраїльський уролог Аві Бері і заввідділенням з прийому та лікування іноземних пацієнтів Роман Гольдман.

Операція відбулася 16 вересня в лікарні «Феофанія», в ній брали участь як ізраїльські, так і українські медики. У підсумку Гриценку успішно видалили пухлину, зберігши нирку.

Ізраїльські лікарі розповіли, що пухлина розвивалася близько 10 місяців, тобто саме в той час, коли моряк перебував у полоні. Зростання новоутворення могли спровокувати стрес і умови утримання в російській в'язниці. Ізраїльські медики дивуються, яким чином в Росії не провели належний огляд полоненого моряка і не виявили таку небезпечну хворобу за весь час його утримання.

Медики додали, що ще кілька місяців у в'язниці могли вбити Гриценка.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі «35 на 35». Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту «Бориспіль», де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому — Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші.

Схожі новини