Передплата 2024 «Добрий господар»

Виявлена у ДБР прослушка могла нашкодити розслідуванню резонансних справ

  • 22.09.2019, 17:33
  • 442

Прослуховування, яке напередодні виявили в кабінеті директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Романа Труби, може зашкодити розслідуванню деяких резонансних справ.

Про це в ефірі «112 Україна» заявила речниця бюро Анжеліка Іванова.

За словами Іванової, апаратуру для прослуховування виявила випадково одна з працівниць бюро, яка провітрювала приміщення. Вона й повідомила про «знахідку» правоохоронцям та іншим працівникам ДБР.

«Національна поліція, зокрема слідчо-оперативна група, до якої входили і вибухотехніки, і спеціалісти з кібербезпеки, одразу ж прибули на місце події, здійснили першочергові слідчі дії, для того щоб виявити цю апаратуру», — повідомила речниця ДБР.

Вона зазначила, що відомству поки не відомо, хто, для чого і за яких умов вмонтував «прослуховування» до вентиляційної системи. «Очевидно лише те, що працювали спеціалісти для того, щоб встановити таку апаратуру. Адже елементарно це зробити було неможливо», — додала Іванова.

Речниця ДБР також пояснила, що така «знахідка» в кабінеті Труби може зашкодити статусу судових розслідувань деяких кримінальних проваджень.

«У кабінеті директора відбуваються наради, в тому числі, з керівниками слідчих управлінь, зі слідчими, які здійснюють досудове розслідування і доповідають щодо стану розслідування кримінальних проваджень, озвучуючи іноді й інформацію, яка є таємницею досудового розслідування», — підкреслила Іванова.

Вона констатувала, що в цьому разі не йдеться про іміджеві ризики для директора ДБР, адже в його кабінеті обговорювали лише виключно робочі моменти.

Нагадаємо, про виявлення в кабінеті директора ДБР Труби апаратури для прослуховування стало відомо в суботу, 21 вересня.

Схожі новини