Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині блокують вагони з російським вугіллям, правоохоронці погрожують застосувати силу

  • 21.09.2019, 15:38
  • 683

На місці події працюють підрозділи поліції області на чолі з її начальником полковником поліції Василем Віконським

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Львівської області, передає Варта.1

В Сокальське відділення поліції сьогодні, 21 вересня, надійшла заява від керівництва одного з вугільних підприємств району про те, що в селі Сілець на залізничній колії станції «Соснівка» невідомі особи здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим наносять суттєву фінансову шкоду підприємству.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) К К України. Санкція статті передбачає від двох до п’яти років позбавлення волі.

«Зараз ми намагаємося переконати правопорушників припинити чинити беззаконня. Однак, якщо вони відмовляться виконувати законні вимоги поліцейських, ми будемо змушені застосувати заходи поліцейського примусу», — наголосив Василь Віконський.

Як писав Укрінформ, у місті Соснівка триває блокування вагонів із російським вугіллям. Активісти, більшість із яких складають учасники АТО-ООС, влаштували цілодобове чергування біля колій, не дозволяючи відправити вагони на збагачувальну фабрику.

Вагони з російським вугіллям, яке закупила у країни-агресора приватна фірма, зафіксовані по всій Україні, нещодавно активісти відзняли відповідний відеоролик у Хмельницькому.

Ігор Грабінський виступив ініціатором звернення до Президента України, Голови Верховної Ради, Кабміну, СБУ, Генерального прокурора, міністрів енергетики та захисту довкілля щодо заборони торгівлі російським вугіллям. Це звернення прийняла на нещодавній сесії Львівська обласна рада.

У зверненні зазначається, що 1 вересня на залізничну станцію Сілець-Завонє у м. Соснівку прибуло 49 вагонів із вугіллям. Абсолютно усі вони мають російсьу абревіатуру і прописані у Московській області. Ця звістка обурила місцеве населення, громадські організації, ветеранів бойових дій на сході України.

Схожі новини