Передплата 2024 «Добра кухня»

"Інтереси України треба відстоювати", - представники старої делегації таки поїдуть на сесію ПАРЄ

  • 21.09.2019, 15:18
  • 494

Представники попередньої делегації Верховної Ради в ПАРЄ, які увійшли до її нового складу, планують відвідати сесію ПАРЄ

Про на своїй сторінці повідомив народний депутат (фракція «Європейська солідарність») Олексій Гончаренко, передає Еспресо.TV.

«Інтереси України треба відстоювати. Тому ті представники старої делегації, які увійшли в новий склад, зокрема я, мають намір їхати на сесію, щоб представити позицію України. Вважаю неприпустимим, щоб на такому важливому міжнародному майданчику, як ПАРЄ, звучала позиція Кремля і не звучала наша позиція», — написав нардеп.

Він наголосив, що Україна не подає новий склад делегації на найближчу сесію ПАРЄ, яка стартує 30 вересня, тобто «чинним залишається старий склад делегації».

«Це серйозний дипломатичний сигнал, що демонструє реакцію країни на повернення в ПАРЄ російської делегації без санкцій», — вважає Гончаренко.

Читайте також: Марк Войджер: Гібридний план Кремля понищить суверенітет України назавжди

Він також наголошує на важливості того, щоб у роботі сесії ПАРЄ взяла участь нова глава української делегації Єлизавета Ясько.

«Треба входити в курс справи і продовжити роботу з формування коаліції країн, які боротимуться за збереження Ради Європи як авторитетної міжнародної організації, що відстоює демократію, права людини і верховенство права. Інакше переможцем у цій ситуації вийде Путін. Ми не маємо права це допустити», — підсумував нардеп.

Раніше народний депутат від фракції «Слуга народу», керівник комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко повідомив, що українська делегація не поїде на найближчу сесію ПАРЄ.

Схожі новини