Передплата 2024 ВЗ

Шамана, який йшов виганяти Путіна з Кремля, підозрюють у екстремізмі

  • 20.09.2019, 19:57
  • 672

Російський шаман Олександр Габишев, який ішов до Москви виганяти президента Росії Володимира Путіна з Кремля, став підозрюваним у справі про публічні заклики до екстремістської діяльності

Про це у коментарі проекту Радіо Свобода Сибір.Реалії сказав координатор правозахисту руху «Відкрита Росія» Олексій Прянишниковий, передає Українська правда

«За цією статтею йому загрожує термін до чотирьох років. Після затримання вони пообіцяли звільнити його під підписку про невиїзд в обмін на те, що він підпише добровільну згоду на обстеження в психдиспансері. Звичайно, це незаконно — вони повинні були вимагати обстеження через суд. Плюс до всього — це нічне затримання і відмова всіх відомств — ФСБ, МВС, Слідкому — відповідати на наші офіційні запити про місце перебування знаходження Габишева, тобто фактично спроби його заховати — безумовне порушення».

За його словами, зараз із Габишевим працюють двоє юристів «Відкритої Росії». Захист планує подати заяву про відмову проходити обстеження, згода на яке була отримана незаконним шляхом.

У міжнародній правозахисній організації Amnesty International якутського шамана назвали в’язнем сумління і закликали звільнити його.

У російському представництві організації заявили, що реакція влади на його дії виглядає абсурдною, а Габишев, як і інші громадяни, має право на вільне вираження своїх політичних поглядів і проведення релігійних обрядів.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков 20 вересня заявив, що Кремль не має відношення до затримання шамана.

Раніше, Якутський шаман Олександр Габишев ішов до Москви «виганяти» президента Росії Володимира Путіна з Кремля.

Він вважає Путіна породженням темних сил, з яким під силу впоратися тільки шаману.

В ніч на 19 вересня у російській Бурятії Габишева затримали. Для цього кілька десятків співробітників спецслужб перекрили федеральну трасу Р-258 «Байкал».

До затримання якутський шаман йшов вже шість місяців уздовж далекосхідних трас в сторону Москви, звідки в 2021 році має намір вигнати президента Росії.

Загін шамана продовжує пішки йти в сторону Москви

Схожі новини