Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сьогодні у Львові відбудеться захід, присвячений ювілею Грицька Чубая

У п'ятницю, 20 вересня, у театрі Заньковецької відбудеться захід, присвячений ювілею Грицька Чубая,- арт-вечір «Чубай. Україна. Любов. Poety», за участі найяскравіших письменників-сучасників, де Соломія Чубай співатиме з Віктором Морозовим та репуватиме Сергій Жадан. Юрій Винничук та Галина Чубай – дружина Грицька розказуватимуть цікаві історії і надзвичайний відеоарт від Олексія Хорошка!

«Цей концерт подарує багато переосмислення та ЛЮБОВІ!, — обіцяє Соломія Чубай, — «Проєкт «Чубай. Україна. Любов. POETY» трансформує простір, відроджує пам'ять та осучаснює. Це проєкт не про сум, а про молодих поетів-героїв, вони страждали, драйвували, мріяли, раділи, кохали, а понад усе — вони любили Україну».

У концерті звучатимуть твори титанів літератури: Василя Стуса, Грицька Чубая, Миколи Вінграновського, Павла Тичини, Лесі Українки. А також твори сучасників Наталі Білоцерківець, Сергія Жадана, Юрія Іздрика, Маріанни Кіяновської та Мар'яни Савки під акомпанемент симфонічного оркестру INSO-lviv та гурту «Джалапіта».

Логічним довершенням вечора стане презентація альбому-книжки «POETY» Соломії Чубай. Двомовне видання (українською та англійською), що включає 10 пісень-симфоній, написані до культових текстів української літератури; поему Грицька Чубая «Вертеп» у виконанні Юрія Андруховича та Сергія Жадана, а також поему «Відшукання причетного» в авторському виконанні Грицька Чубая.

Схожі новини