Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мітинг на Банковій: "Не переходити "червоних ліній" (оновлено)

Люди прийшли нагадати, що за державну зраду президент може отримати не лише імпічмент, а й 10-15 років ув’язнення

Під Офісом президента почалась акція «Нормандська змова — державна зрада». Про це повідомляє espreso.tv.

«Те, що зараз відбувається, на наш погляд, підпадає під державну зраду. Ми хочемо застерегти, щоб він не перейшов за червону лінію. Не вчинив держзраду і лишився нормальною людиною» — сказав один із організаторів акції Павло Білоус.

На питання журналістів, що саме в діях президента може стати державною зрадою, активіст відповів, що, це може бути виконання «формули Штайнмаєра»: вибори на неконтрольованій території, амністія бойовикам.

«Якщо це правда, то нехай скаже це і пояснить чому, якщо ні, то нехай скаже, що це наклеп» — підсумував організатор акції.

На мітингу виступив колишній політв'язень Кремля Володимир Балух, якого присутні зустріли аплодисментами.

«Всі, хто зібралися, розуміють, що війна перекинулася з Криму. Ви і так розумієте, що таке російська держава. У Росії репресії мають демократичне обличчя. Найбільше в СІЗО Сімферополя знаходиться громадян України — татар. З ким ми пліч-о-пліч жили. Те, що ми не згодні з планом Штайнмайєра, — це м'яко сказано. Це зрада», — заявив Балух.

Учасники акції вважають, що українська влада повинна домагатися в Мінському процесі спочатку повного та стабільного припинення бойових дій, виведення російських військ і роззброєння НВФ, потім передачі контролю над кордоном Україні або миротворцям ООН і ОБСЄ з подальшою передачею Україні. Тільки після цього можливе проведення виборів за українським законодавством.

«Ми вимагаємо не підписувати капітуляційних угод із Путіним, за жодних обставин не імплементувати „формулу Штайнмаєра“, не погоджуватися на узаконення проросійської автономії Донбасу й амністію для бойовиків», — йдеться в заяві організаторів акції.

Фото з Facebook Андрія Левуса

Схожі новини