Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Аваков хоче взяти на поруки «мінера» мосту в Києві

  • 19.09.2019, 16:58
  • 509

Очільник МВС Арсен Аваков має намір просити взяти на поруки ветерана ООС Олексія Белька, який 19 вересня "замінував" міст Метро в Києві.

Про це глава МВС написав на своїй сторінці у Facebook, оприлюднивши допит Олексія Белька.

Аваков зазначив, що історія цього солдата — «спільна відповідальність». На відео Белько розповів, що опинився в нелюдських умовах і хотів звернути на себе увагу. Він зізнається, що не мав при собі вибухівки, але підтверджує, що був під дією наркотиків.

«Я перебуваю в стані наркотичного сп'яніння. Колов наркотики собі, шість днів не спав… Мені довелося жити на вулиці … На міст виїхав, щоб нікому не нашкодити … Побачивши хлопців з «КОРДа «відразу здався. Не збирався нічого підривати, підривати було нічого. У машині знаходилися мої особисті речі: документи, дві зареєстровані зброї: помпову рушницю Hatsan і самозарядний карабін Симонова… Я живу чесно, не порушую закон. Єдине, що хочу від життя: жити, сім'ю, і займатися улюбленою роботою — службі своїй Батьківщині — Україні. І повернути Крим швидше», — розповів Белько.

«Затриманий вчора на мосту в Києві „мінер“ екс-старший сержант Олексій Белько зробив дурні дії, перебуваючи під дією наркотиків. правда і це. Але, послухавши і зрозумівши його історію, хочу сказати — це і наша з вами відповідальність теж… Хочу, що б з'явився шанс у цієї людини! Шанс почати заново і „жити нормальним життям“ як він каже. Звернуся до суду з клопотанням про мінімальне покарання для Белька. Про взяття на поруки сержанта», — написав Арсен Аваков.

Нагааємо, 18 вересня рух на мосту Метро у Києві заблокував озброєний чоловік. Він розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Поліція на 4 години перекрила рух автомобілів і потягів метро на мосту.

Зловмисника затримали. Ним виявився колишній учасник АТО 42-річний Олексій Белько, виходець з анексованого Криму. У спецоперації із затримання зловмисника було задіяно близько 300 правоохоронців.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо приготування до здійснення терористичного акту.

У зв’язку з блокуванням мосту Метро у Києві був ускладнений рух транспорту. Зокрема, на «червоній лінії» метро були закриті станції «Арсенальна», «Дніпро», «Гідропарк» та «Лівобережна».

Схожі новини