Передплата 2024 «Добра кухня»

Не теракт, а хуліганство: поліція змінила підозру «мінеру» мосту в Києві

  • 19.09.2019, 16:14
  • 834

Чоловіку, який погрожував підірвати міст Метро у Києві, не пред'являтимуть обвинувачення у підготовці до терористичного акту.

Про це на брифінгу заявив очільник столичної поліції Андрій Крищенко, повідомляє Укрінформ.

«В прокуратурі вже погоджено йому підозру у скоєнні злочинів за статтею 296 частиною 4 — це хуліганство — і за статтею 269 — це неправдиве повідомлення про замінування. Звинувачення в підготовці до терористичного акту, за яким було відразу порушено кримінальне провадження, поліція пред'являти йому не буде», — заявив Крищенко, додавши, що «це узгоджена позиція з прокуратурою Києва».

За його словами, чоловік був затриманий за статтею 208 КПК, нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, з ним проводяться слідчі дії. «Проведено кілька невідкладних обшуків, нічого не знайдено, маю на увазі кримінального: зброї, вибухівки абощо», — уточнив Крищенко.

Він додав, що слідчі будуть проводити дії з вручення підозри, підготовки і узгодження з процесуальними керівниками клопотання щодо обрання запобіжного заходу, після чого воно буде направлене до суду. «Ми будемо тримати всіх у курсі подій», — пообіцяв керівник столичної поліції.

Нагааємо, 18 вересня рух на мосту Метро у Києві заблокував озброєний чоловік. Він розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Поліція на 4 години перекрила рух автомобілів і потягів метро на мосту.

Зловмисника затримали. Ним виявився колишній учасник АТО 42-річний Олексій Белько, виходець з анексованого Криму. У спецоперації із затримання зловмисника було задіяно близько 300 правоохоронців.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо приготування до здійснення терористичного акту.

У зв’язку з блокуванням мосту Метро у Києві був ускладнений рух транспорту. Зокрема, на «червоній лінії» метро були закриті станції «Арсенальна», «Дніпро», «Гідропарк» та «Лівобережна».

Схожі новини