Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чоловік, який напередодні погрожував підірвати міст Метро в Києві, служив у силах спецоперацій, - ЗМІ

  • 19.09.2019, 08:34
  • 728

Чоловік, який увечері 18 вересня погрожував підірвати міст Метро в Києві, справді раніше проходив службу за контрактом в підрозділі забезпечення командування Сил спеціальних операцій (ССО).

Про це повідомили в пресслужбі командування, передає Радіо Свобода.

«У липні 2019 року за наказом був звільнений зі служби за невиконання умов контракту», — поінформували в пресслужбі.

Так, за інформацією «Української правди», чоловік мав військове звання старшого сержанта, обіймав посаду начальника радіостанції радіоцентру польового вузла зв'язку військової частини, А 3628, розташованої у Броварах Київської області.

Наприкінці червня його визнали винним у самовільному залишенні військової частини, йому призначили покарання у 7 діб на гауптвахті, а згодом звільнили. Він визнав свою провину, а втечу пояснив необхідністю «вирішити власні побутові проблеми».

Нагадаємо, вдень 18 вересня на мосту Метро в Києві невідомий чоловік на кабріолеті заблокував рух і почав погрожувати підірвати авто. Також він здійснив декілька попереджувальних пострілів.

Як зазначають у поліції, чоловік не висував ніяких вимог, правоохоронці намагалися зв'язатися з ним, для чого відправили йому телефон чи рацію. Проте «зв'язних думок» він не міг висловити, лише вимагав поговорити зі своєю дівчиною.

Проти чоловіка порушили справу за фактом «приготування та здійснення терористичного акту», йому може загрожувати довічне ув'язнення.

Правоохоронці офіційно не називають імені затриманого, але низка ЗМІ дізналися, що це був 42-річний кримчанин Олексій Белько.

Схожі новини