Передплата 2024 «Добра кухня»

Європарламент погодився відтермінувати Brexit

  • 18.09.2019, 17:15
  • 798

Європейський парламент підтримав документ про «упорядкований Brexit», згідно з яким Великобританія зможе відстрочити свій вихід з Європейського союзу.

Про це повідомляє пресслужба Європарламенту, передає Главком.

Зазначається, що документ заснований на вже узгодженій Угоді про вихід. Депутати Європарламенту підтримали його 544 голосами «за», 126 проголосували проти і утрималися 38.

«ЄС відкритий для можливого продовження періоду переговорів по статті 50 Лісабонського договору, якщо цього вимагатиме Великобританія, за умови, що це виправдано і має конкретну мету, наприклад, уникнення виходу без операції, проведення загальних виборів або референдуму. Вони також додають, що продовження не повинно впливати на роботу і функціонування інститутів ЄС», — йдеться в повідомленні.

Що стосується недавніх подій у Великобританії (заяв Бориса Джонсона — ред.), члени Європарламенту відзначають, що Великобританія повинна буде взяти на себе «повну відповідальність за вихід з ЄС без операції і серйозні наслідки, які це спричинить».

У Європарламенті також підкреслили, що сценарій виходу з ЄС «без угоди» не позбавить Великобританію зобов'язань за фінансовими розрахунками та захисту прав громадян, які є необхідними попередніми умовами для схвалення парламентом будь-яких майбутніх відносин між ЄС та Великобританією.

У документі також наголошується, що ніякого перехідного періоду в економічних відносинах з ЄС за відсутності повноцінного угоди не буде.

Схожі новини