Передплата 2024 ВЗ

В Україні пропонують скасувати акциз на ввезення всіх авто, - ЗМІ

  • 18.09.2019, 16:35
  • 1 195

Верховна Рада пропонує скасувати акциз на ввезення транспортних засобів на територію України.

Про це повідомляє Finance.ua з посиланням на зареєстрований у ВР законопроект № 2132. «Проект закону вказує, що акциз на транспорт порушує податкову політику», — йдеться в повідомленні.

Автори зазначають, що ставки, які діють зараз, суперечать Податковому кодексу, а саме про визначення соціальної справедливості: податки та збори мають встановлюватися відповідно до платоспроможності платників податків.
У законопроекті йдеться, що дешеві авто купують особи з низькою платоспроможністю, а високі акцизні податки в поєднанні з високими ставками в декілька разів перевищують ціну самого автомобіля, що є податковою дискримінацією людей. Таким чином, на дешевий автотранспорт пропонують знизити податки.

«Оскільки акцизний податок на транспортні засоби є таким, що в цілому порушує основні принципи податкової політики, то будь-які спроби змінити акцизні ставки, які залежатимуть від яких-небудь технічних, вікових або інших характеристик, а також всі спроби через надмірні податки стимулювати людей купувати нові автомобілі, на які у них немає коштів, все одно суперечити чинному законодавству України й не можуть виконати задекларовану функцію», — наголошується в тексті.


Схожі новини