Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Єврокомісія офіційно анонсувала тристоронні газові переговори у Брюсселі

  • 18.09.2019, 16:14
  • 569

Єврокомісія у середу, 18 вересня, офіційно анонсувала тристоронні переговори щодо транзиту російського газу на європейський ринок територією України, які відбудуться у четвер у Брюсселі.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Європейської Комісії, передає Укрінформ.

«Завтра, 19 вересня, у Брюсселі відбудеться третій раунд тристоронніх переговорів на політичному рівні з Росією і Україною з приводу довгострокового транзиту газу через Україну у період після 2019 року. Перед зустріччю віцепрезидент Єврокомісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович проведе двосторонні переговори як з делегацією України на чолі з міністром енергетики Олексієм Оржелем, та з делегацією Росії під керівництвом міністра енергетики Олександра Новака. На зустрічі будуть також присутніми керівники компаній Нафтогаз і Газпром», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Єврокомісія, переговори будуть зосереджені навколо того, яким чином відобразити правила ЄС у сфері енергетики у майбутній рамковій угоді, а також стосуватимуться досягнення прийнятної тривалості такого майбутнього контракту, визначення обсягів газу з дотриманням гнучкості, а також тарифів на його транспортування.

«Переконаний, що прогрес (на переговорах) надасть потужний позитивний сигнал ринку та споживачам напередодні зимового періоду», — заявив Шефчович.

Як повідомлялося, попередні раунди тристоронніх переговорів щодо транзиту газу відбулися 17 липня 2018 року та 21 січня 2019 року.

Схожі новини