Передплата 2024 «Добрий господар»

"Це - величезний удар по репутації України", - Петро Порошенко про підпал будинку Гонтаревої

У країні не може відбулося повернення бандитизму середини 90-х, де негідники звикли жити, - вважає п'ятий президент України

Експрезидент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко відреагував на терор проти колишньої очільниці Національного банку Валерії Гонтаревої.

До підпалу будинку пані Гонтарєвої причетні зацікавлені особи у справі ПриватБанку, — написав Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.- Пан Портнов — людина, переповнена помстою і прагненням реваншу — неодноразово погрожував пані Гонтарєвій. Важко уявити ті міжнародні наслідки для України, які потягне за собою цей злочин. Це — величезний удар по репутації України і фінансово-банківської системи. Нам точно це не потрібно зараз — перед початком роботи місії Міжнародного валютного фонду, яка має затвердити нову програму для України".

Експрезидент вважає, що «влада має пройти іспит на те, щоб у країні не відбулося повернення бандитизму середини 90-х, де ці негідники звикли жити».

«За останні 5 років ми довели, — вважає Петро Порошенко, — що країна здатна жити в демократичній обстановці. Прагну, щоб злочинці, замовники і організатори злочинів проти пані Гонтарєвої, були встановлені. Інакше атмосфера безкарності буде сприяти продовженню цього хаосу».

Схожі новини