Передплата 2024 «Добра кухня»

США і Білорусь після 11-річної перерви відновлять дипвідносини на рівні послів, - ЗМІ

  • 18.09.2019, 08:34
  • 441

Сполучені Штати Америки і Республіка Білорусь після 11-річної перерви відновлять дипломатичні представництва на рівні послів.

Як повідомляє білоруське агентство «БЕЛТА», про заявив заступник держсекретаря США з політичних питань Девід Хейл на зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком. «Сьогодні історичний момент в американо-білоруських відносинах. Я радий взяти участь в оголошенні нашої готовності до обміну послами як наступного кроку з нормалізації наших відносин», — сказав Хейл.

Він зазначив, що США пішли на такий крок заради того, щоб потенціал двосторонніх відносин був реалізований повною мірою. «А також тому, що нам дуже дорогий цей регіон, і ми дуже уважно ставимося до загроз безпеці. Також тому, що ми дуже сильно підтримуємо суверенітет і незалежність Білорусі», — додав він.

Довідка

З 2008 року посольства обох країн функціонували без послів — на рівні тимчасових повірених. Статус дипломатичних місій був знижений після упровадження США в 2007—2008 роках санкцій проти Мінська через політичні репресії.



Схожі новини