Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Жириновський закликав створити об'єднану державу під керівництвом Росії

  • 17.09.2019, 20:13
  • 644

Скандальний російський політик, лідер ЛДПР Володимир Жириновський закликав створити під керівництвом Росії нову державу, включивши туди Білорусь і Україну

Своєю позицією після повідомлень російських ЗМІ про створення конфедеративної держави поділився він у своєму Telegram-каналі.

«Олександр Григорович Лукашенко може зараз зробити історичний крок. Давно пора возз'єднати Росію і Білорусь як одну єдину державу. Навіщо вигадувати: а давайте спочатку митницю або спочатку тарифи. Білорусь розквітне, коли ми знову станемо одною державою», — написав він.

Жириновський запропонував «дати вільний рух людей, єдиний рубль, який буде сильнішим за євро, тому що забезпечений величезними ресурсами».

«І з Україною те ж саме. Адже Росія історично складалася з Великоросії і Малоросії. У корені це одне і те ж — Русь. Ми історично жили разом, а зараз потрібно лише відновити це», — висловився він.

Скандальний політик зробив також заяву про мову.

«Де захочуть говорити по-білоруськи — будь ласка. По-українськи — будь ласка. Повинні зберегтися національні газети, театри, школи. Але зручніше все-таки використовувати спільну мову. Я добре пам'ятаю радянські часи. Тоді багато неросійських за національністю із задоволенням говорили по- російськи. Наприклад, я часто бував в Абхазії. Там живуть грузини, абхази, росіяни, естонці, вірмени, і всі говорять між собою по-російськи. Не вчити ж їм по 5 мов? А національність взагалі не потрібно вказувати, ми повинні бути просто громадянами однієї країни», — підсумував він у дусі російської пропаганди.