Передплата 2024 ВЗ

"Багато на колінах побіжать просити їх обілетити", - Березовець про ідею ОП ввести прес-карту для журналістів

  • 17.09.2019, 11:57
  • 559

Введення національної прес-карти для журналістів - це спроба здійснити сегрегацію представників ЗМІ, з яких лише "обрані" зможуть отримати акредитацію для роботи у Верховній Раді, Кабміні та на заходах за участю президента

Таку думку у себе в Facebook висловив політолог і ведучий «Прямого» Тарас Березовець.

Він зазначив, що не здивований спробою Офісу президента Володимира Зеленського ввести прес-карту. «Тому що з спільнотою людей, які задають порожні і дурні питання про борщ на прес-конференції Олега Сенцова, ставлять тільки сервільні питання олігархові Коломойському за чотири години, поки він давав імпровізований брифінг на YES, і не в змозі захистити колегу, яку знахабнілі істота з партії влади називає „тупою вівцею“, потрібно вести себе тільки так, як вони це дозволяють», — написав Березовець.

«Тому якщо завтра влада спробує розділити журналістський цех на тих, хто з прес-картами і без, багато на колінах побіжать просити їх обілетити», — додав політолог.

Нагадаємо, вчора, 16 вересня в Офісі президента відбулися установчі збори Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президенті України. До складу Ради увійшли 15 членів: шість представників медіа, шестеро представників медійних громадських організацій, а також по одному представнику від Офісу президента України, Національної спілки журналістів України, Незалежної медіа-профспілки України. За словами головного редактора РБК-Україна Сергія Щербини, серед іншого прозвучала ідея ввести національну прес-карту. Журналістів зможуть позбавляти цього документа «за проступки».

Схожі новини